Klientide Tagasiside

Poolteist aastat ärevust ja hirme ühe seansiga peast pühitud

Olen 32-aastane kahe väikese lapse ema. Mul on toetav abikaasa, töö ja palju toredaid asju elus, mille üle rõõmu tunda. Mõned aastad tagasi kaotasin vähile oma 13-aastase venna ja kuigi tundus, et lein mind niivõrd ei mõjuta, selgus koroonapandeemia valguses, et see päris nii siiski ei ole. 

Hakkasin tahtmatult pidevalt kõige pärast muretsema. Üks mu lastest on olnud palju haige ning oleme ka haiglas ravil olnud. Ärkasin öösiti kell kolm ja otsisin internetist vastuseid. Mõtlesin oma lastele, iseendale ja abikaasale interneti toel külge igasuguseid haigusi ja kartsin väga, et mu teisigi lähedasi võib tabada raske haigus. 

Kui lapsed mängisid, kujutasin alati ette kõige hullemaid stsenaariumeid asjadest, mis kõik võivad juhtuda. Elasin iga päev meeletus hirmus. Esimesed tugevad ja koledad sundmõtted tekkisid umbes koroonapandeemia alguses ja isolatsiooni ajal need aina võimenesid. Teadmine, et maailm on justkui lukus, oli hirmutav ja süvendas ärevust veelgi. 

Ootamatult tabasid mind ärevushood. Ma ei olnud kunagi varem midagi sellist elus kogenud! Tundsin end väga halvasti, hingata oli raske, süda hakkas puperdama ja arvasin, et minestan iga hetk. Oli periood, mil olin viis ööd-päeva magamata ja tundsin nagu oleksin teises maailmas. Mul ei olnud motivatsiooni, sest tulevikule mõeldes tundsin ainult hirmu. Samal ajal ei suutnud ma elada ka hetkes, vaid mõtlesin pidevalt, mis edasi saab. 

Olin ülimalt õnnetu tekkinud olukorra pärast ja püüdsin end ise igati aidata. Ise endale abi otsides komistasin ka Biofeedback teraapia kohta lugema. Ma ei olnud varem sellest midagi kuulnud. Lugesin teiste inimeste tagasisidet kodulehel ja sain sellest julgustust, et proovida. Esimest korda käisin teraapias 2021. aasta aprillis. Enne seda kevadet oli minu elu kõige raskem talv, mil ärevus rusus mind kõige tugevamalt. 

Kohe pärast esimest seanssi tundsin tohutut muutust! Mäletan, kuidas tulin teraapiakeskusest välja tänavale, päike paistis ja mul oli tunne nagu oleksin mõtetes puhastuse teinud. Mul ei olnud ühtki hirmu! Helistasin kohe mehele ka ja ütlesin, et mul on kõik halvad mõtted läinud! See tunne on säilinud tänaseni.

Kuigi ka abikaasa oskas minu hirme ajutiselt maandada, kinnitades mulle, et need ei ole põhjendatud, suutsin ma alles Biofeedback teraapia abil kogu ärevuse endalt jäädavalt maha raputada. Terapeudiga vesteldes sain kindluse, et ta mõistab mind. Kõik see, mis ta rääkis, käis täpselt minu kohta. Ma siiani meenutan tema sõnu. Nii hea on teada, et võin igal hetkel tema juurde tagasi minna. 

Ma mõistan nüüd, et ka minu mõtted ja tunded mõjutavad minu lapsi ja nende enesetunnet. Tunnen pärast teraapiat, et saan usaldada oma sisetunnet. Pärast teraapiaseansse sain julguse võtta oma elu enda kätesse. Seisan selle eest, millesse ma usun ega lase oma ellu inimesi ja asju, mis mind ei toeta. Enam ei tekita tulevikule mõtlemine minus ärevust nagu varem. 

Olen igas mõttes rahulikum inimene. Sain aru, et olin endasse pingeid kogunud ega osanud nendega midagi peale hakata. Olin mänginud, et mul on tugev kest, kuigi tegelikult kannatasin. Nüüd näen aga selgelt, mida peaksin oma elus muutma ja olen teinud esimesed sammud nende muutuste suunas. 

Biofeedback teraapia muutis minu elu 100%! Olen justkui uus inimene. Biofeedback teraapia abil sain lahti mind poolteist aastat kimbutanud ärevusest ja hirmudest. Kõige suurem muutus on see, et ma ei mõtle enam pidevalt ette, mis võib juhtuda. 

Soovitan Biofeedback teraapiat kõigile, kes ärevuse all kannatavad. Isegi skeptiline olles tasub proovida. Parem enesetunne on seda väärt. 

Soovi korral saad SIIT endale broneerida Biofeedback teraapiaseansi aja.

Jaga seda postitust:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on vk
Share on telegram
Share on email

Lifekeskuse missioon on aidata vähendada igas vanuses klientide stressi, ärevust, pingeid ja traumade mõjusid. L.I.F.E. seade koostöös Biofeedback terapeudiga toetab piiravate alateadvuslike mõttemustrite muutumist, parandades seeläbi elukvaliteeti.