Klientide Tagasiside

Ärevushood kadunud ja elurõõm tagasi!

Kadi (42)

Mul tekkis äkitselt ärevus ja paanika. Oli tunne, et kohe kukun kokku või minestan. Mõtted kiilusid kinni ja sõnad ei tulnud suust. Mind ehmatas ka käte, jalgade, sõrmede ja varvaste tuimus. Olin kabuhirmus!

Läksin arsti juurde. Tegin läbi kõikvõimalikud uuringud. Arst tunnistas mind terveks ja kirjutas välja ravimi Xanax. Ma kasutasin seda paar korda, kuid see tekitas masendust ning tundsin, et langen depressiooni. Lõpetasin Xanaxi kasutamise. Mul ei olnud mingit soovi enam teisi ravimeid katsetada.

Ma oletan, et minu ärevushood tekkisis pikaajalisest kurnatusest. Kohustusi oli palju. Tahtsin olla hea naine oma mehele ning tubli ema oma lastele. Mul ei olnud aega enda peale mõelda. Kõik vajasid minult midagi ja mina täitsin nende soove. Elasin teistele. Lõpuks oligi pauk käes – olin pikali ja töövõimetu. Töölt lasti mind lahti. See oli arusaadav, kuna sellises seisundis ma ei olnud võimeline töötama. Hakkasin otsima abi erinevatest (alternatiiv)teraapiatest. Tundsin, et paanika- ja ärevushoogudest rääkimine tegi minu jaoks asja veel hullemaks. Hoidusin sellest teemast rääkimast isegi oma lähedaste ja sõbrannadega.

Mida aeg edasi, seda hullemaks läks. Tulid apaatsus ja masendus. Ma ei saanud enam voodist välja ja ei tahtnud midagi teha. Oli tekkinud lootusetuse tunne, et miski ega keegi ei saa mind enam aidata. Olukord oli nii kaugele jõudnud, et ma ei julgenud isegi kodust välja minna, kuna kartsin kokku vajuda. Ma olin kaotanud oma sisemise jõu ja soovi midagi ette võtta. Mul oli kogu aeg hirm kokku vajuda ja ära minestada. Igasugused mõtted keerlesid peas kuni surma mõteteni välja.

Siis soovitas üks tuttav mul proovida Biofeedback teraapiat. Öeldi, et ma ei pea midagi rääkima oma ärevushäirest ega tunnetest. See sobis. Alustades teraapiat ütles terapeut, et ta neutraliseerib ja kustutab L.I.F.E.-nimelise seadmega ära minu negatiivsed sundmõtted ehk programmid. Seda ta nimetas mälupulga puhastamiseks. See pidi olema vajalik, et saaksid tekkida uued positiivsed mõtted, mis aitaksid mul elus edasi liikuda. Ta lisas, et inimestena pidime ise oma mõtetega looma programme, mis teevad meie elu põrguks. Terapeut ütles, et me ise oleme programmeerijad ja tõi humoorikaid näiteid oma elust. Ta soovitas mul panna uued ja toetavad mõtted (programmid) asemele ning teha oma elust paradiis. Jutuajamine oli julgustav ja inspireeriv.

Sain aru, et me ise oleme loojad ja meie teha on see, kas me loome oma elust põrgu või paradiisi! Peale esimest teraapiat, õigemini juba teraapia kabinetist väljudes tundsin, et mu pea on tühi ketravatest hirmumõtetest! Istusin autosse ja ma ei mõlgutanud ühtegi mõtet. Mul oli rahu tunne. Olin seda tunnet oodanud juba pikka aega. Minu lootusetuse tunne asendus lootuse tundega. Rõõmustasin ja mõtlesin, et lõpuks ometi! See andis mulle energiat ja sisemist jõudu hakata muutusi oma ellu tooma. Tahtsin midagi teha ja see oli juba minu jaoks suur saavutus!

Alustasin lihtsatest asjadest. Ajasin ennast voodist püsti ja hakkasin koristama. See oli minu jaoks eneseületamine ja suur saavutus. Kui ma olin koristamise lõpetanud, siis tundsin enda üle uhkust – ma sain hakkama!!! Samm-sammult aina rohkem hakkasin tundma, kuidas minu jõud iga päevaga kasvas. Paanika- ja ärevushood olid vähenenud ligikaudu 70%. Ma julgesin toast välja minna rahva sekka. Hakkasin süüa tegema, huvi tundma erinevate asjade vastu, lugema, jne. Tundsin rõõmu ja olin uhke oma väiksete saavutuste üle. Kiitsin ennast (tubli tüdruk).Enesehinnang tõusis iga päevaga. Enesehinnang tõusis iga päevaga.

Järgmine kord läksin teraapiasse kahe kuu pärast. Ma tundsin peale teist teraapiat rohkem energiat, sisemist rahu, jõudu, enesekindlust ja huvi igasuguseid asju teha ning isegi õppida. Tegutsemise isu oli tagasi. Käisin erinevatel kursustel ja kohtusin uute ja huvitavate inimestega. Tegelesin enesearendamisega. Leidsin uusi mõttekaaslasi ja sõpru. Käisin nendega koos mediteerimas kaks korda nädalas. Peale seda läksime mõneks tunniks kohvikusse. See oli toetav, meil oli nii palju rääkida positiivseid asju ja nalja sai ka palju. Võtsime ennast ja elu kuidagi lihtsalt. Vanadest tuttavatest lasin lahti kuna sain aru, et ma ei taha enam nendega koos olla. See nende kuulamine ei aita mind ega ka neid. Ma ei viitsinud enam nende jamasid kuulata. Ütlesin nendele: „Mida te virisete? Tegelege endaga, leidke endale hobid ja elurõõm!” Sain aru, et nad ei taha midagi teha ja nendel ei ole soovi oma elu muuta.

Samuti hakkasin iga päev õhtuti jalutamas käima (ligikaudu 5-7 kilomeetrit). Valisin endale jalutusrajaks Nõmme metsa servas oleva spordiraja. See sai mulle harjumuseks. Lõdvestas meeli ja pingeid ning kosutas mind. Peale jalutuskäiku tuli mul alati hea uni. Olin suunanud mõtted enesearengule ja tegevusi oli juba palju. Päevad olid täis põnevaid tegemisi. Kokkamisest oli saanud minu hobi ja nauding. Tegin uusi ja eksootilisi roogasid ja kutsusin oma uusi sõbrannasid külla. Nakatasin neid ka oma uue kokkamise hobiga. Meil kujunes välja, et iga nädala neljapäev on söögi nautimise päev. Käisime üksteisel külas, põnevad road kottidega kaasas. Hiljem nimetasime neljapäeva „maitsenaudingute päevaks“. Me lubasime endale kõike, isegi kooke ja pirukaid. Me ei hoolinud oma kehakaalust. Korra nädalas võib ju nautida, see ei tee tervisele halba. Pigem vastupidi, toidu nauding toob rõõmu.

Käisin teraapias veel ka kolmandat korda. Peale kolme teraapiat võin öelda, et olen paanika- ja ärevushood seljatanud. Olen leidnud endale ala, mis mind huvitab ja põnevust pakub ning pühendunud sellele. See ala on ka tulevikus minu töö ja teenistus. Samuti olen leidnud toetavad ja julgustavad sõbrannad. Olen leidnud oma hobid ja rõõmud ning naudingud. Minu elu oli muutunud täielikult ja ma olen selle eest tänulik! Soovitan minna Biofeedback teraapiasse ja mitte ainult ärevushäire ja paanikahoogude korral, vaid ka kõikidel, kes on kaotanud elurõõmu või soovivad muutusi oma ellu. 

SIIT saad soovi korral broneerida endale aja Biofeedback teraapiaseansile!

Jaga seda postitust:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on vk
Share on telegram
Share on email

Lifekeskuse missioon on aidata vähendada igas vanuses klientide stressi, ärevust, pingeid ja traumade mõjusid. L.I.F.E. seade koostöös Biofeedback terapeudiga toetab piiravate alateadvuslike mõttemustrite muutumist, parandades seeläbi elukvaliteeti.