Last vaevas ablutofoobia, üks kord teraapiat tõi lahenduse

5-aastase lapse ema Eve

Olen 5-aastase poja ema. Kui mu poeg oli kolmene, tekkis meil probleem pesemisega. Iga kord, kui teda vannis pesin, röökis ta vahetpidamata. Eriti vastumeelne oli talle pea pesemine. Olin proovinud kõikvõimalikke asju (mh mängimine) ja olin aru saanud, et teda ei ole võimalik selles tegevuse puhul rahustada. Lapsest on kahju, kuid pesta on teda ju vaja. Tuttavad soovitasid biofeedback teraapiat. 

ablutofoobia, kogemuslugu

Pilt on illustratiivne. Pildi autor Freepik.

Olime aastaid probleemiga tegelenud, aga paremaks ei olnud midagi muutunud. Olin lootusrikas, et ehk biofeedback teraapia saab meid aidata.

Pärast tunniajalist teraapiat oli ta väsinud ja unine ning panin ta kohe magama. Paar päeva hiljem oli meil jälle vannitamise päev. Ma valmistasin last ette nagu tavaliselt. Varem oli nii, et kui ma ta vanni panin, siis hakkas ta kohe ka röökima. Ma imestasin, et ta enam ei röögi! 

Panin vette tema mänguasjad ja ta hakkas kohe nendega muretult mängima.

Isegi peapesu möödus rahulikult. Ma olin rõõmus, et saime selle probleemi lahendatud ja lapse stress sai maha võetud. Teraapiast on möödas paar kuud ja kuni tänaseni meil vannitamisega probleeme ei ole. Ablutofoobia on kadunud! Soovitan biofeedback teraapiat ka teistele lastevanematele.

Me oleme biofeedback teraapia teerajajad Eestis.