Last vaevas ablutofoobia, üks kord teraapiat tõi lahenduse

5-aastase lapse ema Eve

Olen 5-aastase poja ema ja ma ei saanud oma poega pesta, tal oli ablutofoobia. Iga kord, kui teda vannis pesin, röökis ta vahetpidamata. Eriti vastumeelne oli talle pea pesemine. Olin proovinud kõikvõimalikke asju (mh mängimine) ja olin aru saanud, et teda ei ole võimalik selles tegevuse puhul rahustada. Lapsest on kahju, kuid pesta on teda ju vaja. See probleem tekkis ligikaudu kolmeaastaselt. Tuttavad soovitasid proovida Biofeedback teraapiat. Mõtlesin proovida, lootes, et ehk aitab.

Pärast tunniajalist teraapiat oli ta väsinud ja unine ning panin ta kohe magama. Paar päeva hiljem oli meil jälle vannitamise päev. Ma valmistasin last ette nagu tavaliselt. Tavaliselt, kui ma ta vanni panin, siis ta juba röökis. Ma imestasin, et ta enam ei röögi! Panin vette tema mänguasjad ja ta hakkas kohe nendega mängima. Isegi peapesu möödus rahulikult. Ma olin rõõmus, et saime lahendatud selle probleemi ja ka lapse stress sai maha võetud. Teraapiast on möödas paar kuud ja kuni tänaseni meil vannitamisega probleeme ei ole. Tänan ja soovitan Biofeedback teraapiat ka teistele lastevanematele.