Agorafoobia on minevik – julgen jälle avalikes kohtades käia

Mart (53)

Mul oli hirm kodust välja minna, kuna kartsin viibida inimeste seas ja vältisin rahvarohkeid kohtasid. Isegi poodi ei suutnud minna. Olin nn kodusõltuv. Mul oli agorafoobia. Minu hea sõber oli käinud oma ärevushäirega biofeedback teraapias ning teda oli see aidanud juba esimesel korral. Ta veenis ka mind teraapiasse minema. Panin aja kinni ja läksin koos sõbraga.

Pilt on illustratiivne. Pildi autor Freepik.

Ma soovisin, et sõber tuleb kabinetti kaasa, kuna mul oli hirm. Terapeut ei küsinud minu mineviku kohta midagi. Ta ütles, et mina olen tema jaoks programm ning et seadme abil leiame üles ja tasakaalustame stressorid.

Mul oli raske uskuda, et see nii lihtne ongi. Ega ma ausalt öeldes ei uskunudki.

Pärast teraapiat tundsin täielikku vaikust peas! Ma ei mäletagi, millal viimati sellist vaikust oma peas tundsin. Tavaliselt käisid mõtted ühest äärmusest teise.

Koheselt pärast teraapiat pakkus sama sõber mulle välja, et lähme poodi. Ma nõustusin sellega, kuigi varem ei oleks selline asi kõne allagi tulnud. Käisin poes ringi, natuke oli imelik tunne, aga ma olin lõõgastunud ja suutsin end kontrolli all hoida.

Pärast esimest teraapiat sain julguse iseseisvalt hakata poes käima, kuigi varem ei julgenud ma isegi kodust välja tulla. See oli minu jaoks suur saavutus. Ma julgesin isegi tänaval üksi jalutada. Pärast teist teraapiat läksin külla oma sugulastele ja tuttavatele, julgesin suhelda, käisin turul, poes, isegi teatris jne. Minu elu oli täielikult muutunud! Minu agorafoobia oli kadunud! Soovitan biofeedback teraapiat kõikidele, kes maadlevad hirmude ja foobiatega!

Me oleme biofeedback teraapia teerajajad Eestis.