Klientide Tagasiside

Ärevushäired ja paanikahood

Ma ei tea täpselt aega, millal ärevushäired hakkasid mu elu segama, aga igal juhul on see kestnud väga kaua – oma 30 aastat on paanikahood ja ärevus ühel või teisel moel mu valikuid dikteerinud.

Ma ei tea, kas selle tunde algpõhjused peituvad ülitundlikus närvisüsteemis või paaris väga traumeerivas sündmuses minevikus, aga võin öelda, et …

Olen kahe väikese lapse ema, mul on toetav abikaasa, hea töö ja palju toredaid asju elus, mille üle rõõmu tunda. Ometi tekkisid mul ärevushäired ja tundsin iga päev meeletut hirmu.

Mõned aastad tagasi kaotasin vähile oma 13-aastase venna ja kuigi tundus, et lein mind niivõrd ei mõjuta, selgus koroonapandeemia valguses, et see päris nii siiski ei ole …

Mul tekkisid äkitselt ärevushäired. Oli tunne, et kohe kukun kokku või minestan. Mõtted kiilusid kinni ja sõnad ei tulnud suust. Mind ehmatas ka käte, jalgade, sõrmede ja varvaste tuimus. Olin kabuhirmus!

Läksin arsti juurde ja tegin läbi kõikvõimalikud uuringud. Arst tunnistas mind terveks ja kirjutas välja ravimi Xanax. Ma kasutasin seda paar korda, kuid see tekitas masenduse tunnet ning tajusin, et langen depressiooni …

Elasin 10 aastat mehega, kes mind terroriseeris. Ühel päeval ma enam ei suutnud seda taluda ning otsustasin ta juurest lahkuda. Kuigi lahkuminek oli vabastav, tabasid mind ootamatult ärevushäired. Lahkuminek ei olnud minu jaoks kerge, kuna olin olnud oma mehest rahaliselt sõltuv. Jätsin siiski maha oma kodu …

Tahtsin vaid AITÄH öelda – mul oleks peale seanssi nagu suur taak turjalt võetud …

See on nii uskumatult äge, kuidas teraapia toimib ja kuidas ma ennast pärast seanssi tundsin. Minu ärevushäired olid kadunud. Mul ei kihuta enam peas edasi-tagasi sadade mõtete virr-varr, ma suudan keskenduda ühele asjale (või ka mitmele) korraga ilma, et see …

Eile olime Biofeedback teraapias. Teadsin, et tulemus on vähemalt 50:50, aga – šokk, šokk, šokk! Lapse ärevushäired olid täielikult kadunud!

Minu laps, kes tuli teraapiasse hirmsa ärevuse ja agressiivsusega, läks ära täiesti rahulikuna. Ja ütles: “Ma ei tea, mis ta minuga tegi, aga …