Klientide Tagasiside

Masendus, kurbus ja elutüdimus

Koroonapandeemia ja sellega kaasa tulnud isolatsioon tekitasid minus äralõigatuse tunnet. Poolteist aastat koroonaviiruse lainel elades, kord kodus töötades, kord kontoris, oli mind ära tüüdanud. Mul oli elutüdimus. Ma vaatasin peeglisse ja mu silmad olid tuhmid. Ma ise olin üleni hall ja justkui kuhugi ära kadunud. Juuksevärv oli välja kasvanud ja mõte …

Minu elus oli hästi palju negatiivset – õnnetusi, kaotusi ja teisi läbielamisi, mille tulemusel tabas mind depressioon. Olin käinud psühholoogide jutul ja osalenud erinevates alternatiivsemates teraapiates, aga ei saanud enda jaoks abi. Mäletan, et peale ühte seanssi olin veel hullemas seisus kui enne seda. Kisti lahti lapsepõlvemälestused ja rõhutati, et olengi katkisest …

Olen kahe väikse lapse ema. Ma töötasin väga palju ja pärast tööd tegelesin lastega, toidu tegemise ja majapidamistöödega. Ma ei mõelnud enda peale. Pühendusin oma perekonnale. Mees oli väga tihti kodust ära, sh nädalalõppudel. Kõik koduga seotud tegemised olid minu õlgadel. Ja siis see juhtuski. Elu muutus ootamatult ja mul tekkisid masendus ning elutüdimus.

Juhtus see, et mees jättis mind maha …

Mul on olnud depressioon viimased 3 aastat. Olin apaatne – ma ei suutnud midagi teha ega tahtnud kedagi näha. Pärast tööd istusin kodus ja põhiliselt magasin. Tarvitasin erinevaid antidepressante …