Ath lapsele meeldis teraapias

10-aastase Noeli ema Astrid

Tundsin oma 10-aastase poja Noeli pärast muret, kuna ta ei suutnud oma emotsioone hästi juhtida ja reageeris sageli ootamatult tugevasti. Enne esimest teraapiaseanssi olid meil vaid kahtlused, aga mõni aeg pärast teraapiat saime juba ka diagnoosi – Noelil on ATH ehk aktiivsus- ja tähelepanuhäire.

Oli mitmeid põhjuseid, miks me kahtlustasime, et pojal on ATH. Tal oli juba diagnoositud lugemisraskus, mis tähendab, et tal on keeruline tavalist teksti lugeda. Ta veerib ja ajab häälikuid sassi. Ta vajab lugemiseks suuremat reavahet ja kirjasuurust. Teda on raske nii lugema kui üleüldse õppima motiveerida.

ATH kogemuslugu

Pilt on illustratiivne. Pildi autor Freepik.

Kuna olin ise MER Biofeedback® teraapias käinud, otsustasin ka poja sinna viia. Noel on aga püsimatu ega suuda pikalt paigal olla, seega muretsesin, kuidas ta teraapias hakkama saab. Noel küsis kõige kohta kogu aeg, aga terapeut suutis talle iga kord vastata. See tekitas turvatunnet ja tajusin, et laps oli rahulik. Seansi kestel ta aina jutustas ja mängis. Mina ise istusin tema kõrval ja osalesin vestluses.

Pärast seanssi küsisin temalt, kuidas talle meeldis. Noel arvas, et teraapia oli väga mõnus ning ta kiitis, et talle meeldis. „Mul on kõhus naljakas tunne. Mul on tunne nagu mul oleks liblikad kõhus,“ kirjeldas ta mulle.

Pilt on illustratiivne. Pildi autor Freepik.

Mõni päev hiljem tuli ta mulle ise ütlema, et tal on kergem lugeda.

Sealt edasi ei olnud lugemine tema jaoks ka enam nii vastumeelne nagu varem. Muidu ei tahtnud ta üldse lugeda. Minu meelest läks tal lugemine ka soravamaks. Hiljem teatas Noel, et tunneb end õnnelikuna. Ka mina tajusin, et ta oli rahulolevam kui varem.

Siis saigi Noel ametlikult ATH diagnoosi. Nüüd tagasi vaadates teame, et paljud tema käitumuslikud iseärasused ja õpiraskused on seotud just aktiivsus- ja tähelepanuhäirega.

MER Biofeedback® teraapia mõjus talle nende osas toetavalt. Talle meeldis teraapias ja me nägime ka selgeid tulemusi. Lisaks sellele, et laps on emotsionaalselt tasakaalukam, rahumeelsem ja õnnelikum, tuleb ta oma õppimisega oluliselt paremini toime.

Plaanin kõiki oma lapsi MER Biofeedback® teraapiasse viia. Minu meelest sobib see teraapia emotsionaalse toetusena igale lapsele. Mulle meeldib, et biofeedback teraapias ei pea rääkima ega analüüsima iseennast, lapsel on seda igal juhul keeruline teha. MER Biofeedback® teraapia on hästi pehme ja leebe viis oma last aidata teda traumeerimata. Kui ei taha traumast rääkida, siis on hea, kui saad hakata turvalisel viisil tervenema.

Tutvu teiste ATH kogemuslugude ja artiklitega

Lifekeskuses töötavad ainult vastava koolituse läbinud ja sertifitseeritud MER Biofeedback™ terapeudid.

Ülle
Toomeoja

Ülle on pühendunud biofeedback teraapia praktiseerimisele alates 2003. aastast.

Angelika
Randjärv

Angelika on just läbi biofeedback teraapia praktiseerimise leidnud oma südame tee.

Veronika
Allas

Veronika teab kogemuslikult, et biofeedback teraapia abiga on võimalik jõuda sisemise rahuloluni.

Kristo Epner

Kristo soovib biofeedback terapeudina julgustada kliente võtma ette muudatusi oma elukvaliteedi parandamiseks.

Katrin
Kikerpill

Katrin aitab inimestel üles leida ja vabastada takistavad mõttemustrid, mis ei lase neil elu kergusega nautida.

Alice
Aav

Alice teab, et emotsionaalse keha tervendamine avab ukse füüsilise keha tervenemiseks.

Marili
Otstavel

Marili loodab biofeedback teraapia terapeudina pakkuda klientidele eneseleidmist ja -usaldamist.

Soovid rohkem lugeda MER Biofeedback® teraapia kohta?

Broneeri aeg MER Biofeedback® teraapiasse siin: